Päivi Pohtii -blogi

9.4.2020

 

Poikkeusolot vaativat poikkeusjärjestelyjä myös yhdistysmaailmassa. Yksi asia, joka on mietityttänyt ja puhututtanut yhdistysväkeä, on vuosikokousten tai kevätkokousten pitäminen.

Valtioneuvosto on kieltänyt yli 10 hengen kokoontumiset. Yhdistysten kokoukset kuuluvat kokoontumislain piiriin ja ovat näin yleisötapahtumia. Ei voida pitää kevät- tai vuosikokouksia sääntöjen määräämässä ajassa. Mitä tehdä?

13.2.2020

Vuosi on vierähtänyt yhdistysassistenttina SYTYllä yllättävän nopeasti. Ainahan se vuosi on yhtä pitkä, mutta toiset vuodet vaan kuluvat nopeammin kuin toiset. On aika kiittää kaikkia teitä, jotka olette olleet tavalla tai toisella tässä vuodessa mukana! KIITOS!

Toivon, että jatkossakin näemme ja kuulemme. Itse en aio häipyä maisemista ja tulette kyllä kirjaimellisesti kuulemaan minusta ja minut.

Tässä pohdin, auttaisiko yhdistysklinikka sinua jaksamaan hallitustyössä paremmin? Mitä tuumit, jos perustaisin yhdistysklinikan SYTYlle? Voisin päivystää vaikka kerran kuukaudessa tai tulla varausten perusteella yhdistystoimistoon. Minulta saisi vertaistukea yhdistyksen hallinnollisiin asioihin, kanssani voisi pohtia erilaisia yhdistysmaailman kuvioita ja voisin toivottavasti olla avuksi juuri sinulle. Jos yhdistystoiminta potuttaa, tuottaa ongelmia tai olet keksinyt loistavan tavan tehdä yhdistystyötä, olisin iloinen, jos haluaisit jakaa edellä mainittuja asioita kanssani.

22.1.2020

Tammikuun aikana näppäimet ovat kovilla useammassakin kodissa, jossa asuu yhdistysaktiiveja. Miksi? No, on aika koota viime vuoden tekemiset toiminta- tai vuosikertomukseen.

Siinä on aina oma hommansa, kun toimintakertomusta laatii. Jokainen yhdistys tekee sen oman näköisekseen ja omalla tavallaan. Mitä sinun mielestäsi on tärkeää näkyä toimintakertomuksesta?

Itse olen toiminut aktiivisesti eri yhdistysten hallituksissa vuodesta 1992 alkaen. Melko pitkä aika siis! Toisilla kokemusta on enemmän, toisilla vähemmän. Tärkeää on kuitenkin, että toimintakertomuksen muotoa voi muuttaa. Sen ei ole pakko olla vuosi vuodelta samanlainen, vuosiluvut vain vaihtuisivat.